Zalety pakowania próżniowego w handlu

Ktoś kiedyś powiedział mi, że jeśli przestanę się rozwijać i stanę w miejscu, to zacznę się cofać. Było w tym dużo racji, ale przez lata zapomniałam o tej maksymie. Otworzyłam swój sklep, który prosperował świetnie przez kilka lat. Potem zaczęło się psuć. Klienci zaczęli chodzić do pobliskiego marketu po wędliny.

Kiedy warto zakupić komorową pakowarkę próżniową?

pakowarki próżniowe komorowePostanowiłam coś z tym zrobić i zaczęłam szukać sposobu na obniżenie cen, bez zmniejszania jakości produktu. Dużo towaru mogłam zaoszczędzić, pakując go próżniowo. Skrawki wędlin, które zostawały wystarczyło, zapakować i sprzedawać na „bigosowe”. Mięso ma to do siebie, że szybko obsycha i psuje się, a jedynym sposobem by tego uniknąć, oprócz obróbki cieplnej, jest pakowanie próżniowe. Sprzedawałam przepyszne kiełbasy, ale naturalne, bez konserwantów, więc ludzie nie brali tego dużo. Postanowiłam rozejrzeć się za pakowarkami dla handlu. Znalazłam różne pakowarki próżniowe komorowe i zaczęłam czytać na ich temat. Co prawda był to jakiś wydatek, ale była to też inwestycja, która miała się zwrócić. Pakowane próżniowo wędliny mogły leżeć o wiele dłużej niż te, które były narażone na działanie tlenu. Każdy wie co dzieje się z mięsem, które poleży ze dwa dni w lodówce. Po cichu liczyłam, że pakowarka będzie atrakcyjną alternatywą, dla klientów, którzy kupowali takie pakowane produkty w markecie. Sama przecież kupowałam próżniowo pakowane sery czy ryby. Wiem co się dzieje z takimi produktami, gdy „trochę” poleżą. Znam też ich intensywny zapach, który roznosi się po całej lodówce.

Czasami zdarza się tak, że podjęte kroki są nieskuteczne. Jednak z moim przypadku było całkiem inaczej. Klientki zaczęły do mnie wracać, gdy tylko zorientowały się co nowego mogę im zaproponować. Wiem, że cenią sobie najbardziej dobrą jakość, ponieważ mam tak samo. Wybieram to co najlepsze dla mnie i mojej rodziny.